Соус “Український песто”
- 150 г кропу, 100 г базиліку (листочки), 3 зубці часнику, цедра половинки лимона, сік половини лимона, 50 мл олії, сіль і цукор до смаку.
Усе подрібнити блендером, насамкінець посолити до смаку. Зберігається в холодильнику 3 місяці або можна заморозити. Зручно заморожувати порційними шматочками у формочках для льоду.
Такий соус смакує з овочевими салатами, спагеті, помідорами та моцарелою, рибою, м’ясом (шашликами, стейками), молодою картоплею. А можна просто їсти з хлібом.
До соусу можна додати волоських або кедрових горіхів.
Рецепт Алли Матвійчук
Радимо також приготувати:
- Іспанський соус з кропу. Неймовірна заготовка на зиму!
- Пряний соус з базиліком
Post Views: 40