Сирник “Заможний”
- Макова начинка: 3 білки, 120 г цукру, 20 г кукурудзяного крохмалю, 50 г вершкового масла, 30 г манної крупи, 120 г перемеленого маку, 70 г кокосової стружки.
- Сирна начинка: 1 кг сиру, 4 яйця, 200 г цукру, 20 г ванільного цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю, 40 г манної крупи, 100 г масла.
- Сезамова начинка: 100 г насіння соняшника, 100 г насіння сезаму (кунжут), 40 г цукру, 20 г меду, 30 г масла.
- Тісто: 200 г масла, 120 г цукру, 320 г борошна, 8 г розпушувача, 3 жовтки, 40 г какао, 60 г сметани.
Макова начинка. Білки збити з цукром до густої маси, додати крохмаль, масло та знову збити.
Додати манну крупу, кокосову стружку і перетертий мак, перемішати до однорідності.
Сирна начинка. Яйця збити зі звичайним та ванільним цукром до густої маси. Додати крохмаль, манну крупу, масло та знову злегка збити. Сир перемолоти та поступово додати до збитих яєць, вимішати до однорідності.
Сезамова начинка. Насіння соняшника підсмажити на сковороді (2-3 хв). Додати насіння сезаму (кунжут), масло, мед та цукор, ретельно вимішати та підсмажити ще 2-3 хв.
Тісто. Жовтки збити з цукром, додати масло, сметану та знову збити. Додати розпушувач, какао, добре вимішати. Додати порціями борошно, замісити тісто.
Формування сирника. Тісто розділити на 2 нерівні частини, меншу відкласти у морозильну камеру на 30 хв. Більшу частину тіста розкотити та викласти у форму для випікання 26×26 см, сформувавши боки висотою 3 см. Рівномірно викласти сезамову начинку, половину сирної начинки, макову начинку, другу половину сирної начинки та притерти тістом із морозильної камери. Випікати 30 хв при 180 °С та ще 30 хв при 160 °С. Сирник із форми виймати охолодженим.
Автор рецепта – Iryna Antal. Готувала і фотографувала – Оксани Жидко-Дмитровська
Читайте також:
- Сирник “Золота роса”
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого
Post Views: 46