кіш

Кіш з фаршем і броколі – це моя любов!

Кіш - це не просто пиріг, а повноцінний обід чи вечерю. Причому готувати його можна з тими продуктами, які маєте в холодильнику. Головне - суть приготування!

Кіш з фаршем і броколі

  • Тісто: 200 г борошна, 150 г масла, 1 ст. ложка сметани, 0,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 1 жовток, 1 ст. ложка коньяку, 3-4 ст. ложки льодяної води.
  • Начинка: 300-400 г фаршу (перемелюю м’ясо), 1 цибулина (перемелюю разом з м’ясом), 50-70 г сиру твердого, 3 яйця + 1 білок, 150 мл сметани, 1 броколі (зварити), цибуля зелена, кріп (можна і без), сіль/перець до смаку.
У миску додати борошно і масло (з холодильника), перетерти руками. Далі додати сметану, сіль, цукор, жовток, коньяк. Змішати все. Далі починати замішувати тісто і зразу в процесі замішувати додавати воду.
Форму застелити пергаментом (я пекла в силіконовій, тому не застеляла) і покласти туди тісто так, щоб були бортики. Наколоти дно виделкою і покласти в холодильник чи морозилку на 30 хв. Поставити пекти в розігріту духовку до 220 °С на 15 хв.
Тим часом до перемеленого фаршу з цибулею додати білок, сіль, перець і сформувати кульки. Обваляти їх у борошні і залишити на дошці. В іншій посудині збити блендером яйця, сметану, цибулю зелену, кріп, сіль/перець.
У форму зі спеченим тістом викласти фрикадельки і броколі в довільному порядку. Зверху залити яєчною сумішшю і притерти сиром. Поставити пекти в розігріту духовку до 200 °С на 15-20 хв.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також інші рецепти пирогів з м’ясною начинкою:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook