Булочки до чаю: простий рецепт, цікаве формування

Звичайні булочки до чаю можна сформувати незвичайним способом. До вашої уваги хороший рецепт дріжджового тіста і спосіб формування.

Булочки до чаю

  • Для тіста: 900-950 г борошна + 100 г на підсипання під час формування, 0,5 л молока,  100 г вершкового масла, 200 г цукру, 1 яйце + 1 білок, 50 г свіжих пресованих дріжджів, 1 ч. ложка солі дрібної, ванільний цукор, дрібка куркуми (на кінчик чайної ложечки) для жовтого кольору, 3 ст. ложки сметани.
  • Для змащування булочок: 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, кунжут для посипання.
Розвести дріжджі у 100 г теплого молока і 1 ст. ложкою цукру. Почекати до підняття шапочки. Доки будуть підходити дріжджі, збити трохи виделкою яйця з цукром, додати ванільний цукор. Розтопити вершкове масло і з рештою молока додати в борошно, додати сіль, 3 ст. ложки сметани, дріжджі, що підійшли. Замісити тісто, не забивати мукою, воно має бути м’якеньке. Перекласти тісто у добре змащену миску олією, поставити на 1 годину в тепле місце.
Формування булочок
Формування булочок
Коли тісто підійде, формувати булочки. Можна робити булочки будь-якої форми. Змастити збитим зі сметаною жовтком. Поставити у тепле місце, щоб булочки підійшли. Посипати кунжутом і випікати в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 35 хвилин до золотистої скоринки.
Рецепт і фото Оксани Полищук

Радимо також інші перевірені рецепти булочок і пиріжків до чаю:

  • “Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині

  • Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook