Торт “Пташине молоко”
- Бісквіт: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 0,5 ч. ложки крохмалю.
- Крем-суфле: 40 г желатину, 1 скл. молока, 300 г масла, 10 яєць, 2 скл. цукру, 1 ст. ложка борошна.
Для бісквіта збити білки з половиною цукру. Збити жовтки з рештою цукру. Ввести просіяне борошно, акуратно перемішати. Ввести збиті білки, акуратно перемішати. Випекти до готовності. Коли бісквіт охолоне, розрізати навпіл. Перед збиранням торта коржі злегка просочити цукровим сиропом.
Желатин залити 150 мл теплої води, залишити на 30 хв. Жовтки збити з 1 скл. цукру, влити молоко, додати борошно, розмішати. На водяній бані довести майже до кипіння (до першого булька, 82 градуси, не кип’ятити). Охолодити, накривши плівкою.
Збити масло, по ложці ввести заварний крем, ваніль. Желатин підігріти до розчинення, процідити, злегка охолодити. 10 білків збити з 1 скл. цукру. Влити желатин, збити. Змішати крем і білкову масу.
Збирати торт “Пташине молоко” можна двома способами.
- Корж, половина крему, корж, решта крему, глазур або розтоплений шоколад з ложечкою олії.
- Корж, весь крем, корж, глазур або розтоплений шоколад з ложечкою олії.
Рецепт Аліни Труш
Радимо також приготувати торт “Пташине молоко” зі іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Торт “Пташине молоко”. На смак – як цукерки, тільки ще смачніший!