Пісне лимонно-імбирне печиво
- 100 мл води, 40 г оливкової олії, 30 г свіжого імбиру, 1 лимон, 1 повна ст. л. меду, 1 ч. л. розпушувача, борошно.
Лимон почистити від кісточок і шкірки, м’якоть подрібнити блендером. Імбир потерти на дрібній тертці. Змішати мед з теплою водою (трохи, щоб розчинився). Перемішати 100 мл води, просіяне борошно, розведений мед, розпушувач, оливкову олію, імбир і лимон: тісто має вийти густим. Його густоту можна регулювати кількістю води: якщо тісто вийшло рідкуватим, додати борошна. Замішане тісто накрити та залишити на 10–15 хвилин у кімнатній температурі. Духовку нагріти до 150 градусів, вистелити деко фольгою, з тіста зліпити печиво бажаної форми і випікати 15 хвилин.
Пісні бананові млинці
- 1–2 стиглі банани, 0,5 скл. вівсяних пластівців, 1,5 склянки борошна, 2–4 ст. л. цукру, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. кориці (за бажанням), 2 склянки води, 1 ст. л. олії у тісто + 3–4 ст. л. для смаження, варення або мед для подачі (за бажанням).
У великій мисці розім’яти банани виделкою або перемолоти блендером до стану пюре і потім змішати з водою. Перетерти вівсяні пластівці у борошно (за допомогою, наприклад, кавомолки). Змішати всі сухі інгредієнти в окремому посуді. Додати бананову суміш та добре все перемішати. У тісто влити ложку олії і знову все ретельно перемішати.
Добре розігріти сковорідку та налити в неї одну столову ложку олії, потім викладати на неї оладки за допомогою ложки. Вони повинні смажитися на помірно середньому вогні з одного боку приблизно 2–3 хвилини до золотистого кольору. Перевернути оладки на інший бік, підсмажити ще пару хвилин, до рум’яності – і все, страва готова! Подавати пісні бананові оладки краще теплими, з варенням або медом.
Пісний пиріг на каві
- 2 ч. л. кави (меленої або розчинної), 250 мл окропу, 100 г цукру, 2 ст. л. меду, 250 г борошна, мак та родзинки за смаком, 6 г ваніліну, 10 г розпушувача.
Каву заварити в окропі. Додати цукор, ванілін, мед та ретельно перемішати. Борошно перемішати із сіллю та розпушувачем. Потрошку борошна додати до кави та замішати тісто. Тісто повинно бути як густа сметана. Додати в тісто мак та родзинки, знову перемішати. Форму для випікання змастити олією, застелити папером для випічки та вилити тісто. Можна скористатися мультиваркою – також чашу змастити олією та поставити на режим «випічка». Якщо використовується духовка, розігріти її до 180 градусів. Поставити пиріг випікати на 35–45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Радимо також приготувати пісну випічку за іншими перевіреними рецептами:
- Шикарний пісний бісквіт: вологий, пишний, смачний навіть без крему
- Пляцок “Білочка” на мінералці. Пісний рецепт (без масла та яєць)
Джерело, фото: cookpad.com