Суп з куркою і грінками
- 400 г курячого філе (2 грудки), 2,5 л холодної води, 4 картоплини, 2 середні цибулини, 1 морквина, 180 г м’якого плавленого сиру (можна 2 сирки), 30 г масла, лавровий листок, перець, сіль, мускатний горіх (~0,5 ч. ложки).
Варити філе 30 хв від моменту закипання (щойно закипить, зняти піну). Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти, протушкувати на маслі, поки не стане м’якою. Порізати кубиками картоплю, кинути у суп, посолити, поварити 10 хв від моменту закипання. Опісля дістати курку, додати заправку з цибулі і моркви, додати лавровий листок, перець. Курку порізати середніми кубиками, додати в суп. Додати сирок, мускатний горіх, зелень, прокип’ятити кілька хвилин. Суп готовий!
- Грінки: 1 багет, олія, приправа “Італійські трави”, часник (до смаку).
Багет порізати брусочками, викласти на деко, змастити олією і посипати приправою. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хв (до легкого рум’яного кольору). Можна потім натерти часничком, кому подобається.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати суп за іншими перевіреними рецептами від господинь:
-
Гречаний суп з грибами і картопляними кльоцками
- Рецепт супу з грибними пельменями
Post Views: 36