Пиріжки з куркою і сиром
- На 10 штук.
- Тісто: 350 г борошна, 10 г живих дріжджів + 1 ст. ложка цукру, 125 мл теплого молока, 1 велике яйце, 3 ст. ложки м’якого масла або маргарину, 1 ч. ложка солі.
Опара: молоко, дріжджі, цукор, 1 ст. ложку борошна розмішати. Змішати решту інгредієнтів, додати опару і замісити дуже м’яке тісто. Накрити плівкою чи полотенцем і поставити в тепле місце на 1-1,5 год.
Начинка: 2 ст. ложки олії, 1 цибуля, 1 морквина – стушкувати. 1 варене куряче філе, подрібнити і додати до моркви з цибулею. Додати 1 ч. ложку борошна, розмішати, додати 200 мл молока, спеції (до смаку). Тушити, поки рідина не зникне. Охолодити.
Тісто вийняти на присипану борошном робочу поверхню, трошки підім’яти і поділити на 10 частинок, з кожної частинки зробити колобок. Колобок розкотити в тонкий овал, покласти 1 ст. ложку начинки, зверху крупно натертий сир і скрутити як голубець чи налисник.
Складати пиріжки на пергамент у форму, накрити і залишити в теплому місці ще на 30 хв. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити пиріжки яйцем, присипати вашими улюбленими присипками (у мене кунжут і чорний кмин, можна петрушкою). Випікати 25-30 хв. Смачні пиріжки до вашого столу готові!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати пиріжки за іншими перевіреними рецептами:
- Пиріжки з капустою: на воді, на молоці, на кисляку, заварні і без тіста
- Смажені пиріжки з цибулевого тіста. Смачні і пухкі, як базарні
Post Views: 31