Ніжна духмяна паска
- 1 кг борошна, 400 мл молока, 10 жовтків, 100 г дріжджів, 200 г маргарину, 300 г цукру, 0,5 ч. л солі, цедра лимона, 100 г родзинок.
Опара: молоко, 100 г цукру, 200 г борошна, дріжджі. Перемішати, поставити в тепле місце, щоб піднялася шапочка.
Додати до готової опари цукор, жовтки, сіль, борошно. Вимісити. Додати родзинки і цедру. Вимісити до однорідної маси. Влити розтоплений та охолоджений жир. Вимісити. Поставити в тепле місце на 10-15 хв. Ще раз прим’яти руками і дати зійти.
Розкласти у форми (заповнювати 1/3 об’єму). Поставити, щоб добре підросло. Випікати 10 хв при 200 градусах, потім температуру знизити до 170 градусів і пекти близько 50 хв.
Рецепт і фото Світлани Зиміної-Тринчій
Спробуйте також інші перевірені нові рецепти паски:
- Незвичайна паска “Крафін”. Покроковий рецепт із фото
- Паски на будь-який смак: від учительської до президентської. 20 перевірених рецептів
Post Views: 21