Торт “Веселка”
- Форма діаметром 24 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача.
- Для просочування: 100 мл води, 1 ч. ложка цукру.
Білки збити 1-2 хв, додати більше як пів склянки цукру і збити у густу пишну масу. Коли білки збили, тоді зробити те саме з жовтками, додавши решту цукру. З’єднати білки і жовтки разом, легенько перемішати лопаткою в один бік, щоб білки не осіли. Туди ж просіяти борошно з розпушувачем у 2 заходи, акуратно вимішуючи.
Зазвичай я печу цей бісквіт цілим, але оскільки мені потрібні 3 різні коржі, то я розділила на 3 рівні частини. Першу частину випекла саму, у другу додала 1 ст. ложку какао, перемішала, а в третю додала дві краплі барвника, можна було і додати кисіль, але я не мала. Кожний корж випікала приблизно 15 хв при 180 °С. Орієнтуєтеся на свою духовку.
- Яблучний прошарок: 800 г яблук (якщо яблука кислі, то при тушкуванні вони зробляться як варення, а якщо солодкі – то залишаться такими, як були), 1 п. зеленого желе, 1 п. червоного желе.
Яблука почистити від шкіри, потерти, протушкувати на сковороді, розділити на дві частини. В одну додати зелене желе, а в другу – червоне. І ще 1 хв протушкувати.
- Крем: 750 мл молока, 180 г цукру, 2 п. пудингу (у мене сметанковий), 400 г масла.
У каструлю налити 500 мл молока та додати цукор, поставити на вогонь, щоб підігрівалося. У решті молока розчинити пудинг, щоб не було грудочок. Коли молоко почне закипати, влити пудинг і варити, помішуючи, до загустіння. Накрити харчовою плівкою впритул, залишити до повного охолодження. Масло кімнатної температури збити міксером, тоді додавати потроху охолодженого крему і збивати до пишної білої маси.
Зібрати торт
На низ білий корж, просочити, змастити кремом, викласти протушковані червоні яблука, знову крем. Середній корж коричневий знову просочити, змастити кремом та викласти зелені яблука, знову крем, зверху рожевий корж. Крему досить, щоб змастити торт з боків. Прикрасити, як душа бажає.
Порада господині. Розробила для себе нову технологію приготування: спочатку я тушкую яблука та заварюю крем. А за той час, поки це все охолоджується, печу бісквіт. Поки спечеться бісквіт, то можна збити крем. Загалом на приготування такого торта йде приблизно 2,5 год.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також приготувати:
- Торт «Веселка» з кольоровими коржами
- Десерт “Сирна веселка” із сиру та сметани
Post Views: 30