горішки

“Горішки”, які розходяться швидше за пляцки

На найбільші свята завжди печу "Горішки". Багато солодощів на столі, але "Горішки" розходяться першими, бо маю дуже вдалий рецепт.

“Горішки” зі згущенкою люблять, мабуть, усі. Але не в усіх вони смачно вдаються. Ці “Горішки” – просто суперові, тануть у роті, дуже крихкі! Рекомендую цей рецепт!

Печиво “Горішки”

  • 4 жовтки, 4 ст. ложки сметани, 1 скл. цукру, 4 скл. борошна, 125 г масла або маргарину, 125 г смальцю, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка амонію (амоняку).
Жовтки збити з цукром. Окремо перетерти борошно з розпушувачем з маргарином і смальцем. Додати жовтки і сметану з амонієм (амоній розвести в сметані). Замісити м’яке тісто. Формочки змастити перший раз смальцем, потім не треба.
  • Крем: 0,5 л згущеного молока збити з 400 р масла. Я ще додала дрібно січені горіхи.
З цієї порції виходить дуже багато, я цей раз робила на половину.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати “горішки” за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook