Торт “Ювілейний”
- Форма 22Х36 см.
- Бісквіт: 7 яєць, 1 скл. цукру, ваніль, 2 ч. ложки розпушувача, 1,5 скл. борошна.
Білки збити у піну, поступово ввести половину цукру, збити до стійкості. Жовтки збити з рештою цукру до пишної білої маси. Додати просіяне з розпушувачем борошно, акуратно перемішати лопаткою, додати білки, акуратно перемішати лопаткою. Розділити навпіл, випекти одночасно два коржі у застеленій пергаментом формі. Або спекти один корж, а після охолодження розрізати навпіл.
- Сирний корж: 1,2 кг сиру, 250 г цукру, 250 г масла (розтопити, охолодити), 60 г пудингу або крохмалю, 12 яєць.
Усе збити блендером. Розділити навпіл, спекти два коржі.
- Яблучна начинка: 1 кг яблук, 1 ст. ложка масла, 1 червоне желе.
Яблука потерти. Додати масло і протушкувати 10 хвилин на слабенькому вогні, вкінці додати желе.
- Горіхова начинка: 250 г горіхів, 125 г молока, 200 г цукру, 300 г масла.
Закип’ятити перемелені горіхи з цукром і молоком, накрити кришкою, залишити до повного охолодження. Масло збити і додати охолоджені горіхи.
Зібрати торт: сирний корж, повидло (ваше улюблене, густе), 1/2 горіхової начинки, бісквіт, яблучна начинка, бісквіт, 1/2 горіхової начинки, повидло, сирний корж.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Спробуйте також приготувати:
- Пляцок “Волинські візерунки”. Чудове поєднання різних коржів і крему!
- Пляцок “Ювілейний”. Ніжний, повітряний та з легкою кислинкою
Post Views: 35