Це те, що треба, до святкового столу. Але можете себе побалувати такою стравою і в будень, бо готувати її досить просто.
Підчеревина «Золота»
1 кг підчеревини (сала з прошарками м’яса), сіль, цибулиння, часник, мелений лавровий листок, чорний перець.
- Вибрати тонкий шматок сала з прошарками м’яса, який можна згорнути рулетом. Посипати м’ясо з усіх боків сіллю, спеціями, часником. Туго згорнути рулетом і зафіксувати ниткою. Залишити мінімум на 2 год маринуватися.
- Цибулиння промити під проточною водою. На 1 кг сала потрібне лушпиння від 10 цибулин. Викласти частину цибулиння у стару каструлю, залити водою. Трохи прокип’ятити, залишити на годину, щоб настоялося.
- Рулет перекласти у каструлю з цибулинням (можна загорнути у харчову плівку і проколоти у багатьох місцях). Долити води, щоб відвар повністю покрив рулет.
- Посолити воду (дещо сильніше, ніж зазвичай), додати спеції, закрити кришкою. Після закипання варити на мінімальному вогні протягом 1,5–2,5 год.
- Вийняти, зняти плівку (якщо є), охолодити, можна на ніч покласти під гніт або підпекти у духовці. Виходить підчеревина із «золотою» шкірочкою.
Post Views: 46