Найчастіше ми готуємо овочеві або м’ясні салати з курячим філе, шинкою, ковбасою, копченостями. Не так часто на столі можна зустріти салат з печінкою. А дарма! Є дуже багато вдалих рецептів, які урізноманітнять ваш повсякденний стіл та святкове застілля. Пропонуємо вашій увазі підбірку перевірених рецептів салатів з печінкою.
Салат з печінкою, огірками і грибами
- 150 г яловичої або свинячої печінки, 1-2 мариновані або свіжі огірки, 150 г маринованих печериць, 100 г твердого сиру, сіль. Для заправки: 3 ст. ложки майонезу, 1 ч. ложка гірчиці.
Для салату печінку порізати на шматки і відварити. Свинячу печінки краще на ніч замочити у молоці, воно вбере гіркоту і запах. Охолоджену печінку порізати шматочками (кубиками або соломкою), додати порізані соломкою огірки і сир, шматочки грибів. Заправити сумішшю майонезу та гірчиці.
Салат з курячою печінкою
- 300-400 г курячої печінки, 1 морквина, 1 цибулина, 2 варені яйця, 0,5 б. кукурудзи.
Печінку відварити у підсоленій воді, охолодити, порізати брусочками або потерти на тертці. Терту моркву та цибулю, порізану півкільцями, стушкувати. Усе перемішати, додавши мариновану кукурудзу, заправити майонезом.
- Що приготувати з печінки: сім найсмачніших рецептів
- Печений печінковий паштет із крекером. Дуже ніжний на смак та ідеально ріжеться!
Салат зі смаженою печінкою
- 0,5 л тертої моркви, 0,5 л цибулі порізаної півкільцями,0,5 л печінки, порізаної соломкою.
Усі інгредієнти окремо обсмажити на маслі або на олії. Печінку зручно різати, коли вона підморожена. Коли схолоне, з’єднати і заправити майонезом або соусом, який вам подобається, можна з додаванням вичавленого часнику.
Салат з печінкою, що викладається шарами
- 1 шар – відварена свиняча або куряча печінка, потерта на крупну тертку і вимішати з майонезом.
- 2 шар – мариновані печериці.
- 3 шар – відварена потерта морква, майонез.
- 4 шар – крупно потертий білок, сіточка з майонезу. Зверху потерти жовток.
- Можна ще зробити шар тертих солених або маринованих огірків, замаринованої в оцті цибулі.
Салат з печінки з маринованими грибами
0,5 кг курячої печінки (відварити, порізати кубиками), 200 – 300 г сиру (підкопченого, кубиками), 1 л маринованих грибочків (мені подобається з опеньками) – усе вимішати з майонезом (не солити і без цибулі).
Салат з печінки з редькою
Печінка (краще запекти у фользі) нарізана соломкою – 1 тарілочка, редька дайкон терта – 1 тарілочка, морква по-корейськи – 0,5 тарілочки, цибуля соломкою – 0,5 тарілочки. Пучок зелені, заправка – майонез або ряжанка.
Салат з печінки з макаронами
Печінка відварена і порізана соломкою, цибулька порізана півкільцями і стушкована, варені макарони-спіральки з твердих сортів пшениці, помідори свіжі, порізані соломкою, майонез, часник, перець, сіль.
Салат з печінки з листям салату
Мікс листя салату, карамелізована груша, помідор чері, сир (бажано голубий) і злегка підсмажена печінка. Соус: оливкова олія, сік лимона, зелень. Зверху щедро посипати нарізаними горіхами.
Теплий салат з печінкою, руколою і яблуками
- 500 г печінки, 2 яблука (наприклад, голден), рукола.
- Заправка: сік половини лимона, 1 ч. ложка меду, 2 ч. ложки готової французької гірчиці із зернами, олія.
Яблуко нарізати пластинками і обсмажити на олії. Викласти в миску. На тій же пательні обсмажуємо очищену і порізану на четвертинки курячу печінку до рум’яності. Під кінець додати обсмажені яблука і під кришкою тушкувати кілька хвилин, посолити і поперчити. На тарілку викласти руколу, зверху печінку з яблуками. Полити заправкою і смачного!