Бісквітний торт з желейним прошарком
Бісквіт
- Діаметр форми – 25 см.
- Для одного бісквіту потрібно: 3 яйця, 100 г борошна, 100 г цукру.
До яєць додати цукор і збивати до стійкої, майже білої пишної маси, борошно просіяти 2-3 рази і за декілька разів за допомогою лопатки легенько вмішати у збиту масу (ніяких розпушувачів не додавала, пекла такий бісквіт вперше, вийшов просто суперовий). У підготовлену форму влити тісто, випікати у розігрітій духовці 160°С приблизно 20 хв (стежте за своєю духовкою). Потрібно спекти 3 таких бісквіти!
Крем “Шарлот”
- 150 мл молока, 200 г цукру, 1 яйце, 1 п. ванільного цукру.
Усі інгредієнти з’єднати і добре збити вінчиком, поставити на вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння, щоб 2-3 хв покипіло, готовий сироп остудити. Окремо збити 250-300 г масла, частинами додаючи холодний сироп. Крем збивати до пухкої світлої маси, виходить мов хмаринка, дуже ніжний, ароматний, а головне стійкий крем, що дуже важливо! Я робила подвійну порцію крему, якраз вистачило для перемащування і вирівнювання торта.
Абрикосово-желейний прошарок
- 300 г абрикосового пюре, 3 ч. ложки желатину (повні), трішки цукру до смаку.
Желатин замочити у 4 ст. ложках води. Коли набухне, розтопити на водяній бані або ж у мікрохвильовій печі 30 с.
Абрикосові половинки перебити блендером, додати трохи цукру і довести до кипіння (але не кип’ятити!!!), додати желатин, ще раз ретельно вимішати, форму або пласку круглу тарілку (меншу за форму торта, я взяла круглу форму діаметром 23 см), застелити харчовою плівкою, влити масу і помістити у холодильник на 1 годину до повного застигання.
Так само приготувати полунично-желейний прошарок, зробивши полуничне пюре.
Зібрати торт
Бісквіт змастити кремом, зверху викласти застиглий прошарок з полуниці, знявши плівку, крем, бісквіт, крем, абрикосовий прошарок, бісквіт. Верх і боки вирівняти кремом, що залишився і поставити у холодильник на кілька годин, я залишала на 3 години.
Прикрасила я свій тортик живими трояндами (їх було 29, саме стільки років виповнилось іменинниці!), а також свіжою полуницею, яку задекорувала кондурином, а ще шоколадними цукерками.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати:
- Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне
Post Views: 57