Сирник маково-лимонний
- Форма 20 см.
- Для штрейзелю: 120 г масла, 100 г цукру, 1 скл. борошна, 4 ст. ложки какао.
Холодне масло натерти, змішати в крихту з просіяним борошном і цукром, всипати просіяне какао. Перемішати.
- Для сирно-макового шару: 100 г маку, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка борошна, 1 п. ванільного цукру, 20 г масла, 150 г сиру.
До маку додати цукор, ванільний цукор і залити водою так, щоб мак не дуже покривало, а був мокрий. Поставити на середній вогонь і проварити до випаровування води. Потім додати масло, перемішати, залишити мак остигати.
Коли вистигне, додати сир і борошно, збити блендером.
- Сирно-лимонний шар: 500 г сиру, 2 яйця, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка лимонного соку, цедра половина лимона, 3 ст. ложки манки, 2 ст. ложки сметани (якщо сухий сир), 0,5 ч. ложки куркуми для кольору.
Сир зі сметаною збити блендером до однорідності. Яйця збити з цукром і ванільним цукром до побіління. Яєчну суміш додати до сиру, також додати лимонний сік, цедру, куркуму і манку. Все добре перемішати.
Формування сирника
Дно форми застелити пергаментом, боки змастити маслом. Покласти на дно штрейзель і трохи придавити ложкою. Потім на штрейзель викласти сирно- маковий шар, легко розрівняти, потім сирно-лимонний шар розрівняти і випікати при 180 градусах близько години.
Спечений сирник перевірити зубочисткою (має бути суха) і залишити до повного охолодження.
- Желейний шар: 1 п. желе вишневого, 100-150 г вишень без кісточок.
Желе розчинити за інструкцією, але дати води менше на 100 мл. Відставити до охолодження. Коли вистигне сирник верх посипати вишнями і залити пригуслим желе. Поставити в холодильник на 2-3 години до повного застигання желе.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Спробуйте також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
-
Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!
Post Views: 42