Пляцок “Сонячна долина”
- Форма 24×28 см. Виходить торт завважки 3,8 кг.
- Тісто: 4 жовтки, 150 г цукру, 250 г масла, 4 ст. ложки сметани, 1, 5 ч. ложки розпушувача, 350-400 г борошна, 2 ч. ложки куркуми.
- Сирна маса: 1 кг сиру, 1 скл. цукру, 2 яйця, 100 мл молока, 3 ст. ложки крохмалю (картопляного), цедра і сік з 1 апельсина.
- Кокосові коржі: 7 білків, 1 скл. цукру, 100 г кокосової стружки, 50 г кунжуту (підсмажити), 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.
- Крем: 3 жовтки (що залишились від коржів), 200 г цукру, 150 г молока, 1 п. ванільного цукру, 400 г вершкового масла, 1-2 ч. ложки лимонного соку (за бажанням), 1 п. апельсинового желе, 350 мл води.
- Помадка: 3 ст. ложки какао (повні), 6 ст. ложок молока, 50 г вершкового масла, 2 ст. ложки цукру.
Пісочне тісто
Масло посікти з борошном, додати розпушувач, додати жовтки цукор і сметану, замісити тісто, при потребі додати ще борошна, тісто має бути м’яким, але не липнути до рук. Поділити тісто на 2 рівні частини, до однієї додати 2 ч. ложки куркуми, вимісити. Поділити кожне тісто ще на дві частини: біле – у холодильник, жовте – у морозилку на 1 годину або на ніч.
Сирна начинка
Сир збити в блендері, 2 яйця збити з цукром на пишну масу, вимішати з сиром, додати крохмаль і молоко, цедру і сік одного апельсину, все добре змішати.
Розкотити біле тісто, викласти у форму з пергаментом, зверху половину сирної маси і потерти жовте тісто з морозилки. Пекти 40 хв при 180 °С (охолодити у формі). Так само спекти другий корж.
Кокосові коржі
Білки збити на піну з щіпкою солі, поступово всипати цукор і збивати до стійких піків, всипати просіяне борошно з крохмалем та порошком до випічки, кокосову стружку і посмажений кунжут. Все легенько вимішати лопаткою. Форму вистелити пергаментом і змастити, поділити масу на дві частини, спекти два коржі. Пекти при 180 °С 15-20 хв. Стежте за своєю духовкою!
Крем
Жовтки (від тіста, 3 шт.) збити з цукром і ванільним цукром, молоко закип’ятити, вилити жовтки до молока, помішуючи довести до кипіння, прокип’ятити 1-2 хв. Зняти з вогню, остудити накривши плівкою в контакт. М’яке масло збивати додаючи частинами заварену масу і збити на пухку масу, в кінці додати сік з лимону.
Желе
Желе розчинити у 350 мл кип’ятку. Фому у якій випікались коржі змочити водою (щоб плівка легше прилипла) і вистелити харчовою плівкою, влити розчинене желе, залишити у холодильнику, щоб застигло.
Помадка
Какао, цукор, м’яке масло та молоко підігрівати на легкому вогні помішуючи, але не кип’ятити, коли цукор розчиниться і маса стане гладкою і густою, одразу вилити на пляцок, розрівняти.
Зібрати пляцок
Корж з сиром змастити 1/4 крему зверху корж з кокосом-1/4 крему, потім желе(акуратно зняти плівку і викласти на крем), знову крем, кокосовий корж, крем і корж з сиром ставимо жовтим тістом до середини. Верх змастити помадкою, залишити пляцок на ніч у холодильнику, щоб добре настоявся.
Авторський рецепт і фото Ольги Михайлюк
Радимо також інші рецепти пляцків з вишнями:
- Пляцок “Кора вишні”
- Розкішний пляцок з вишнями “Галіція”
Post Views: 66