Цей рецепт тіста для пиріжків – універсальний. Його можна використовувати для будь-яких булочок, пирогів з різними начинками, а також для пиріжків, які смажать в олії.
Пиріжки з ковбасою і сиром
- Для тіста: 500 г борошна, 100 г масла або маргарину, 4 жовтки, 1 скл. молока, 3 ст. ложки сметани, 100 г цукру, 50 г свіжих (живих) дріжджів, дрібка солі.
- Для начинки: 250 г твердого сиру, 300 г ковбаси (яку любите).
- Для змащування: 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки молока або води.
У теплому молоці розвести дріжджі з двома ложками цукру, залишити, щоб забродило. Коли утвориться пінка, додати топлене тепле масло, жовтки, розтерті з рештою цукру, додати трошки солі та сметану. Борошно просіяти. Вимісити пухке тісто, викласти у глибоку миску, накрити харчовою плівкою або рушничком і залишити на 1 годину, щоб добре підійшло. Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.
Поділити тісто на шматочки (у мене по 70 г), сформувати кульки, прикрити, і залишити на 15-20 хв. Розкочувати не дуже тонко, викласти шматочки ковбаси та сиру, сформувати пиріжки. Дати трошки підійти, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом. Випікати при 200 °С 20 хв. Стежте за своєю духовкою!
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти пиріжків від господинь:
- Тепер готую тільки пиріжки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!
- Пиріжки “Завиванці”
Post Views: 33