Запекти м’ясо в духовці цілим шматком – це зручно і просто. До того ж це корисніше, ніж смажене м’ясо! Приготувавши таке смачне м’ясо, ми отримуємо універсальну страву, адже її можна подавати гарячою, а можна використати для бутербродів. Свинина, запечена у рукаві, зберігає свою соковитість!
Свинина шпигована морквою і часником
- 1,5-2 кг свинини (корейка, шия або стегно без кістки), 1 середня морквина, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, рукав для запікання.
М’ясо промити, просушити, очистити від плівок. Почищену моркву і часник нарізати невеликими брусочками. Гострим тонким ножем проколоти м’ясо на 3-4 см, у отвір одразу вставити овочі почергово. Нашпиговане м’ясо добре натерти сіллю і перцем (спеціями). Покласти у рукав для запікання, зафіксувати краї, залишити на 1-2 години.
Запікати у розігрітій духовці 180-200 °С 1-1,5 години (залежить від потужності духовки).
За 15 хв до кінця приготування обережно розрізати рукав і розкрити, щоб на м’ясі утворилась апетитна скоринка.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати:
-
М’ясо косичкою. Шикарно виглядає і дуже смачне!
-
М’ясо на шпажках. Мої гості завжди з’їдають його першим!
Post Views: 63