“Монастирська хата” або “Смерекова хата”
- 400 г борошна, 200 г сметани, 200 г масла, 1 ч. ложка розпушувача.
- 1 л вишень в своєму соку.
- Крем: 700 г жирної сметани, цукрова пудра за смаком.
Холодне масло перетерти з борошном та розпушувачем, додати сметану, замісити тісто. Розділити на 15 кульок, кожну з них розкотити смужками приблизно по 30 см, викласти рядочком вишні і щільно закрити краї. Випікати швом вниз при температурі 180 °С приблизно 15 хв. Охолодити. Перекласти кремом, як на фото: 5 трубочок, 4, 3, 2, 1.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Порада господині
- Спробуйте класти у трубочки не вишні, а волоський горіх і чорнослив – смакота неймовірна! Чорнослив не запарений, а ошпарений окропом, горіх – четвертинку. Складати по черзі: чорнослив, горіх, чорнослив…
- Сметанний крем можна замінити на заварний.
- Технологію можна трошки переробити. Не розкочувати кожну частинку окремо, а поділити тісто на дві частини і одразу розкочувати у прямокутники, які потім розрізати на смужки. А одну частину розкотити трохи тонше, випекти. На цьому випеченому коржі складати трубочки і формувати “хату”.
- Трубочки можна не защипувати, а нарізати трохи ширші смужки, викладати вишні на край і скручувати рулетиком. Защипувати тільки кінчики трубочок. Так точно не розліпляться.
Радимо також інші перевірені рецепти торта “Монастирська хата” або “Смерекова хата”:
- “Монастирська хата” – смачний і недорогий торт
- Торт “Монастирська хата”. Рецепт, за яким печу багато років
Post Views: 27