Кекс “Ханька” з гарбузом і горіхами
- Форма 20Х12 см.
- 4 яйця, дрібка солі, 300 г цукру, 75 г масла, 1 ст. ложка цедри апельсина, 450 г гарбуза (вага у сирому вигляді), 200 г борошна, 1 ч. ложка кориці, 1 ч. ложка з чубком розпушувача, 100 г горіхів волоських.
Гарбуз порізати кубиками, форму застелити пергаментом та запекти у духовці при 200 градусах близько 20-25 хв. Готовий перебити блендером.
До борошна додати корицю, розпушувач, перемішати. Яйця збити з дрібкою солі та цукром десь 5 хв до утворення білої пухкої маси. Додати розтоплене масло (тепле, але не гаряче), цедру та гарбузове пюре і все вимішати міксером на низьких обертах. Додати борошно і легенько вимішати лопаткою. Тісто виходить, як густа сметана. Додати горіхи і вимішати.
Форму притрусити борошном, вилити тісто і пекти при 180 ОС 70-80 хв до сухої шпажки. Остудити та притрусити цукровою пудрою!
Рецепт Марії Михальченко, готувала і фотографувала Лілія Мацько
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом
Post Views: 51