пляцок Квітка Карпат

Оригінальний пляцок “Квітка Карпат”

Пляцок із дуже цікавими коржами: пісочними з повидлом та меренгою та сирно-маковим. Оригінальне поєднання смаків, скуштуйте!

Пляцок “Квітка Карпат”

Коржі

  • Форма – 22Х36 см.
  • Тісто: 600 г борошна, 250 г маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 0,5 скл. сметани, 2 ч. ложк розпушувача.
Маргарин розтерти з борошном. Жовтки збити цукром, додати в борошно, тоді все решта і замісити тісто. Поставити на пів години в холодильник. Це на два коржі.
  • Білки збити зі 100 г цукрової пудри.
  • Крім того, потрібне повидло яблучне і сливове.
Тісто розділити навпіл, розкотити, одне змазати яблучним повидлом, зверху білки. Друге сливовим, а зверху білки.

Сирково-маковий корж

  • Макова маса: 200 г яблук, 12 5 г маку, 3 ст. ложки манки, 3 жовтки, 150 г цукру, 100 г масла, 1,5 ч. ложки розпушувача, 3 білки.
Яблука натерти на дрібній терці, розтерти з маслом. Манку змішати з перемеленим маком і розпушувачем. Жовтки розтерти з цукром. Все змішати. Тоді ввести збиті білки.
  • Сиркова маса: 400 г сиру, 1 пудинг, 3 жовтки, 200 г цукру, 3 білки.
Сир змолоти, додати пудинг. Жовтки розтерти з цукром і ввести в сир, тоді додати збиті білки. На застелену бляшку викласти макову масу, а на неї сиркову. Пекти при 180 градусах близько години. PS У мене пудинг був шоколадний і тому сир вийшов коричневий.

Крем

  • 0,5 л молока, 4 жовтки, 1 пудинг ванільний, 150 г цукру, 2 ст. ложки кави. А також 300 г масла.
У молоко додати каву, пудинг, цукор, жовтки – заварити крем. 300 г масла збити, додаючи по ложці охолоджену заварну масу.
Рецепт і фото Олі Маланюк

Радимо також інші рецепти торта:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook