Гарбузові млинці
- 500 г гарбуза (сирого, очищеного), 2 яйця, 2 ст. ложки цукру або за смаком, 5 ст. ложок кефіру, 4 ст. ложки олії, 200 г борошна (може і більше), 200 мл води кип’яченої охолодженої, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 ч. ложки спецій (мускатний горіх, кардамон, імбир).
1. Гарбуз натерти, додати всі інші складники, крім борошна і спецій, все перебити блендером до однорідного пюре. Тепер частинами додати борошно, регулюючи ним консистенцію тіста. Воно повинно бути, як на звичайні млинці налисники, далі додати спеції і все добре вимішати. У мене пішло десь 230 г борошна.
Порада господині. Якщо блендера немає, можна потерти гарбуз на тертці з вічками для дерунів. Краще використовувати гарбуз десертних сортів та обов’язково до тіста додавати спеції, аби мінімізувати запах овоча.
Випікати на пательні з невеликим діаметром з обох боків до зарум’янення.
В основі – рецепт Надії Гриб, готувала і фотографувала Світлана Чепурна
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом
Post Views: 32