Зробіть огірки за моїм рецептом – не пошкодуєте. Це квашені на зиму огірки, на смак – як малосольні. Дуже смачні! Добре зберігаються, не перекисають.
Квашені огірки на зиму, як малосольні
У трилітрову банку покласти на дно всі спеції і листя, наповнити банку огірками. Всипати 3 ст. ложки з верхом солі, залити холодною водою з крана, закрити капроновою кришкою. Потрусити банку, щоб сіль розчинилася. Залишити в кімнаті на три дні (робляться малосольні огірки). Далі вилити весь цей розсіл зовсім, сполоснути під краном банку (з усім, що там є, нехай огірки і спеції залишаються в банці, діставати не треба), залити крутим кип’ятком (солі не додавати! просто крутий кип’яток) і зразу закрутити. Потім винести до льоху. Заливати кип’ятком треба так, щоб аж через верх хлюпнулось, так зразу і кришка, якою будете закривати, простерилізується. Під час зберігання кришка може трохи здутись, розсіл помутніти, але огірки від того не псуються.
Рецепт Людмили Сахменко
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків