Пропонуємо вашій увазі шість перевірених рецептів домашньої нутели – шоколадно-горіхової пасти, яку смачно їсти з батоном або печивом, тостами, а можна навіть нею перемазати торт.
Шоколадно-горіхова паста як нутела, дуже-дуже смачна
- 1 скл. цукру і 3 ст. лож какао, додати 1 скл. молока, 150-200 мл рафінованої олії, горіхи, ваніль.
Спочатку в літровій банці змішати 1 скл. цукру і 3 ст. лож какао, додати 1 скл. молока,(холодного) – збивати погружним блендером 1 хв. Тоді вливати цівкою олію рафіновану (десь 150-200 мл), продовжувати збивати до загущення (чим більше олії – тим густіше). Можна вкінці додати подрібнені горіхи або шоколад, ваніль, дрібку солі. Робила таку нутелу багато разів: і батон можна мастити, і з печивом їсти, і навіть торт перемазати.
Горіхова паста без олії
- 1 л горіхів, 1 скл. цукру, 1 скл. води, 2 ст. ложки какао, ваніль.
1 літр горіхів змолоти на м’ясорубці (використовувати дрібне ситко, але не найдрібніше, бо виділиться багато жиру з горіхів). 1 скл. цукру та 1 скл. води (молоко може з часом прокисати) разом проварити хвилин 5-7. Додати 2 ст. ложки какао і висипати горіхи. Можна додати ваніль. Варити на малому вогні весь час помішуючи 5-10 хвилин. Охолодити.
Варена нутела
- 0,5 л молока, 2 скл. цукру, 4 ст. ложки води, 4 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки какао і 80 г масла, 1 скл. горіхів.
0,5 л молока, 2 скл. цукру, 4 ст. ложки води, 4 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки какао і 80 г масла – проварити кілька хвилин, весь час помішуючи. До охололого додати 1 скл. мелених горіхів. Я роблю без горіхів.
Крем “Нутела”
- 0,5 л сметани (можна будь-яку, але від жирності залежить якість нутели), 1 скл. цукру 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, горіхи.
Нутела з авокадо
- 1 авокадо, 8 шт. горіхів (можна фундук), 8 фініків, 2 ст. ложки какао, 1-2 ст. ложки рідкого меду.
Домашня нутела
- 200 мл молока, 150 г цукру або пудри, 75 г какао, 50 г горіхів (можна більше), 100 г масла, ваніль.
- Шоколадна начинка для круасанів, пампушок, рогаликів
- Макова начинка для пирогів і завиванців, як польська з банки