Пропонуємо приготувати улюблений літній десерт – шоколадне морозиво. Воно виходить дуже смачне, натуральне, вершкове, просто ням-ням. Всі будуть у захваті від того, що ви приготуєте його вдома! Спробуйте – і ви більше не будите купувати його в магазині.
Шоколадне морозиво з чотирьох інгредієнтів
- 0,5 л охолоджених вершків 33-36%, 250 мл молока, 300 г цукрової пудри, 3 ст. ложки какао.
У миску вилити дуже добре охолоджені вершки, починати збивати на малих обертах міксера до появи піни. Далі збільшити швидкість на міксері і збивати до легкого загустіння. Потім невеликими порціями додати цукрову пудру, збивати на невеликих обертах не довго. Головне, щоб об’єднались інгредієнти й маса стала однорідною.
Окремо в миску висипати какао, до нього влити молоко, помішати вінчиком, щоб не було грудочок. Далі цю масу влити у вершки й на невеликих обертах міксера перемішати до однорідності.
Накрити масу плівкою, поставити на 30 хвилин в морозилку для застигання. Опісля дістати і перемішати міксером, щоб морозиво застигало рівномірно. І так потрібно зробити ще два рази по 30 хвилин.
Далі морозиво можна залишити в тій мисці, в якій робили (я зазвичай перекладаю у бокс) і поставити в морозилку на 6 годин, до повного застигання.
Коли мине 6 годин – морозиво готове, смакуйте, на здоров’я!
Із вказаних інгредієнтів виходить 900-1000 г шоколадного морозива. Це набагато дешевше, ніж у магазині, а головне ви знаєте, що ви туди поклали.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування полуничного морозива можна тут:
Радимо також інші рецепти домашнього морозива:
- Морозиво-сорбет “Полуничне мохіто”. Вітамінне задоволення!
- Кавове морозиво для любителів кави з вершками. Неймовірне на смак!
Post Views: 24