Коржики з дірочкою
- 1 скл. маргарину (не топленого), 1 скл. смальцю, 1 скл. сметани, 6 скл. борошна.
Тісто замісити і на 2 год покласти в холодильник (можна на ніч). Розкочувати товщиною приблизно 1 см, вирізати чаркою, всередині вирізати дірочку. Готові випечені коржики обкатати в пудрі. Я ще добавляю у таке тісто одне яйце і 25 г дріжджів – таке тісто підійде і на печиво, і на рогалики. Рецепт Анни Доманської
Печиво з кокосовою стружкою
- 1 яйце, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 120 г смальцю (розтоплювати не потрібно), 10 грам розпушувача, 200 г борошна.
Просто все змішати і замісити тісто. За бажанням можна додати в тісто кокосову стружку . Виходить смачне і дуже ніжне печиво. Рецепт Наталії Войтової
Торт “Львівська брама”
- 1 скл. смальцю кімнатної температури, 3 жовтки, 4 ст. ложки сметани, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка амонію, 1 ст. ложка какао.
Замісити тісто без какао (м’яке), відділити 1/3 і додати до цієї частини какао. Кжне тісто поділити навпіл і покласти в холодильник. Розкотити одну частину білого тіста, викласти макову начинку (готову макову начинку або мак запарити окропом, розтерти з цукром і додати 3 збиті три білки). Темне тісто розкотити джгутиками і зробити решітку на макові. У вічка квадратиків, що утворилися, викласти вишні без кісточок. Пекти 30-40 хв до готовності. Так само приготувати другий корж. Крем – масло і сире згущене молоко. Нижній корж змастити кремом, а верхній посипати пудрою. Я випікаю торт у круглій формі 26 см. Рецепт Тетяни Троян
Печиво або рогалики на смальці, що довго зберігаються крихкими, розсипчастими
- 0,5 л смальцю, 0,5 л сметани, 3 яйця, 50 г дріжджів, 150 г молока свіжого (щоб розчинити дріжджі), борошно (щоб було м’яке тісто).
У ледь теплому молоці розчинити дріжджі, додати решту продуктів, замісити тісто. Поставити в холодильник на 3 год і тоді випікати. Тісто можна і на ніч в холодильник. Рецепт Людмили Коновал-Носичевої
Печиво, яке печу для військових
1 кг смальцю перетерти з борошном на крихти. Додати 1 л кислого молока (сироватки, сметани – будь-чого), 100 г дріжджів (розвести в ледь теплій рідині). Замісити тісто, винести на холод. Пекти в добре розігрітій духовці, гарячі обкачати в пудрі. Можна з начинкою: варенням, горіхами, шоколадом тощо. Рецепт Галини Парфенюк
Коржики на смальці
- 0,5 л смальцю, 0,5 л сметани, 7 г дріжджів, борошно.
Замісити молоде тісто. Як підійде, формувати коржики. Випікати та тепленькими обкачувати в цукровій пудрі. Рецепт Тетяни М’ялюк
Бісквіт зі смальцем
1 яйце (качине або велике куряче) збити з 1 скл. цукру (250 мл), додати 1 ч. ложку какао чи кави, ваніль і корицю, додати 50 г розтопленого смальцю. Додати 1 скл кисляку, 1 ч. ложку соди і борошна, щоб вийшло тісто, як густа тягуча сметана. Якщо немає кисляку чи сметани, можна замінити неповною склянкою молока + кисле варення або повидло (кислота погасить соду). Це порція на невелику форму (18-20 см). Рецепт Нінель Влас
Печиво в пудрі
- 125 г смальцю, 125 г маргарину, 1 ст. ложка оцту та води, 300 г борошна.
Усе замісити. Маргарин і смалець не топити. Розкочувати не тонко. Гарячими обваляти в пудрі. Рецепт Надії Ткач
Читайте також:
- Пісочне печиво з цукровою пудрою
- Печиво “Пісочні кільця” з арахісом
Post Views: 69