Торт “Вишиванка по-новому”
- Форма 29Х29 см.
- Темне тісто: 250 г маргарину, 1 ч. ложка амонію, 2 яйця, 2-3 ст. ложки какао, 1 скл. цукру, 2 склянки з гіркою борошна.
Борошно, какао, цукор, амоній добре перемішати. Натерти на тертці в суху суміш охолоджений маргарин, перемішати додати яйця і замісити тісто. Розділити на 3 частини і покласти в морозилку.
- Світле тісто: 250 г маргарину, півлітрова банка борошна, 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка амонію.
Борошно перетерти з маргарином (його так само, як в попередньому тісті, натерти на тертку), додати інші компоненти і замісити тісто. Тепер розділити на 3 частини.
Начинки для коржів
- Перший корж – з горіхами: 3 білки, 140 г мелених горіхів (середній помел), 90 г цукру.
Білки збити з цукром, цукор додавати частинами, щоб він повністю розтанув, потім у гарну пишну масу викласти горіхи і обережно перемішати.
- Другий корж – з яблуками: 3 білки, 90 г цукру, 1 п. киселю яблучного (38 г), 3 яблука.
3 яблука середні потерти на звичній терці. Білки збити з цукром, потім додати пачку киселю яблучного, обережно перемішати і потім додати натерті яблука і також довести до однорідності.
- Третій корж – з маком: 220 г макової начинки, 60 г цукру, 3 білки, 20 г крохмалю.
Білки збити, додати крохмаль і макову начинку, довести до однорідної маси
Приготування коржів
Приготувати коржі: біле тісто розкотити, на нього викласти одну з начинок, темне тісто з морозилки зверху потерти і в духовку на 40 хв. Пекти при температурі 180 °С. Готові коржі викласти на картонки і дати повністю вистигнути, тобто до завтра не чіпати.
Крем
- 400 г масла, 600 г згущеного молока – усе кімнатної температури.
Збити трохи масло і потім по трохи додаю сире згущене молоко. Але дивіться, щоб крем не став рідким!
Перемазати коржі. До крему, що лишився, додати 100 г чорного розтопленого на паровій бані шоколаду, добре перемішати і покрити торт згори і з боків. Поставити аж до вечора в холодильник.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші рецепти пляцків:
- Пляцок “Бандерівський” – це любов із першого шматочка!
- Розкішний пляцок з вишнями “Галіція”
Post Views: 70