Сироп із квітів бузини
- На 1 порцію: 4 л охолодженої кип’яченої води (я зранку кип’ячу і ввечері, на ніч замочую квіти), 40 суцвіть бузини. Замочити на ніч.
Зранку відтиснути суцвіття і викинути, настій процідити, можуть плавати поодинокі квіточки. У настій додати 4 кг цукру, 4 п. (по 25 г) лимонної кислоти. Каструлю треба брати велику, бо коли засипати цукор об’єм рідини збільшиться. Великою ложкою мішати доти, доки цукор не розчиниться. Розлити в стерильний посуд, я збираю у всіх пляшки з-під коньяку, горілки і розливаю в них, а можна і в стерилізовані банки.
У мене стоїть сироп у комірці, там не спекотно, ніколи не вибухав. Може бути зверху плівочка, але це через те, що пилок “живий”, бо вода вже кип’ячена, охолоджена використовується! Можна просто обережно зняти плівочку і викинути, а сироп використовувати.
Рецепт Ольги Харини
Спробуйте також приготувати:
- Квас із квітів бузини. Смачний, до того ж дуже корисний!
- Шампанське з цвіту бузини. Виходить смачне, як магазинне
Post Views: 32