Торт “Горіхово-кокосова насолода” – як “Київський”, але ще кращий

Це торт - справжня насолода! Схожий на "Київський", але ще кращий, бо має два види безе - з горіхами і кокосом. Одне слово, це дуже смачно!

Цей торт трохи схожий на “Київський” торт, але тільки наполовину. Бо один корж-безе, як для “Київського”, а другий – безе з кокосом. Отже, ті, хто любить горіхи і кокосову стружку, думаю, оцінять мій тортик.

Торт “Горіхово-кокосова насолода”

Горіхове безе

  • Для горіхового безе: 80 г білків, 80 г цукру (дрібного), 160 г смаженого подрібненого арахісу, 20 г польського ванільного пудингу, дрібка солі.
Білки збити з сіллю до густих бульбашок, тоді в декілька етапів додаю дрібний цукор. Коли маса стала стійкою і гарно тримає форму, додати підсмажений подрібнений не дуже дрібно арахіс і ванільний пудинг (щоб не було дрібних шматочків, просіюю арахіс через друшляк). Викласти у силіконову форму діаметр 23 см і випікати у духовці при t 140 °C протягом 10 хв, потім зменшити температуру до 110 °С і сушити протягом ще 80 хв. Вистигає корж у духовці. Потім приготувати другий корж, але вже з кокосовою стружкою.

Кокосового безе

  • 80 г білків, 80 г цукру (дрібного), 80 г кокосової стружки (це приблизно склянка, але не натоптана, а насипом трохи з чубком), 20 г польського ванільного пудингу, дрібка солі.
Кокосову стружку перемішати з пудингом і додати у збиті з цукром білки. Викласти в форму і випікати 10 хв при температурі 140 °С і 50 хв при температурі 110 °С, так само залишити вистигати в духовці. Вистиглі коржі можуть зберігатися 2-3 дні.

Крем

  • 300 мл молока, 3-4 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного польського пудингу, 1 п. швидкорозчинного желатину (з розрахунку на 500 г рідини), 50 мл води, 200 г масла.
Від загальної кількості молока відлити 75-100 мл, висипати пудинг і добре розмішати, щоб повністю розійшовся, і не було грудочок. Решту молока закип’ятити з цукром і додати розведений пудинг, варити, інтенсивно помішуючи, до загустіння. Зняти посуду з готовим пудингом з вогню, накрити харчовою плівкою в контакт і поставити в холодну воду, щоб вистигало.
Поки пудинг стигне, залити желатин водою. Замочений желатин покласти з мисочкою у каструльку с киплячою водою і дати йому розтопитися. Як розтопиться, відставити. Викласти в чашу масло кімнатної температури і почати збивати. Як тільки воно добре перемішається і стане трохи світлішим, додати до нього по ложці вже остиглий до майже кімнатної температури пудинг. Пудинг викладаю не весь, лишаю 100 г для крему, щоб потім прикрасити торт. У збите з пудингом масло додати розтоплений желатин і швиденько перемішати міксером до однорідності.

Крем для декору торта

  • 100 г готового пудингу, 150 г масла, 2 ст.ложки з чубком какао.
Збити масло з пудингом до пишної однорідної маси, приблизно 1/3 відкласти, щоб був білий крем, а в 2/3 крему додати просіяне какао і добре збити до однорідної консистенції.
Можна складати торт. У роз’ємне кільце викласти на дно горіховий корж, на нього крем, поверх крему догори ногами кокосовий корж. Трохи притиснути, щоб крем рівномірно розійшовся. Поставити торт на 7-8 годин – не менше – до холодильника. Як добре застигне, зняти кільце роз’ємне, змастити боки і верх кремом з додаванням какао-порошку. Потім трохи прикрасити, роблячи бортики і подібні на квіточки каштану. Боки присипати мигдальними пластівцями. Покласти ще на годинку в холодильник, щоб крем стабілізувався, і можна подавати до кави.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти смачних тортів з безе:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook