паска кришиться

Чому паска кришиться і що додати в тісто, щоб не кришилася

У багатьох господинь таке буває: паска смачна, але кришиться. Що може бути причиною, що паска кришиться, і що додати в тісто, щоб вона не кришилася, підказує кондитерка.
У багатьох господинь таке буває: паска смачна, але кришиться. Що може бути причиною і що додати в тісто, щоб вона не кришилася, підказує кондитерка Леся Кравецька.

Чому паска може кришитися

Якщо паска кришиться, отже, ви не дали змогу розвинутись глютеновому каркасу тіста, він слабкий і ламкий.
  1. Ви вирішили, що тісто не потрібно довго місити, і так підійде.
  2. Ви місили хаотично, а не перевіреним способом (погляньте на ютубі декілька правильних способів замісу дріжджового тіста. Бабусин спосіб теж підходить).
  3. Ви забули додати у тісто сіль. Я додаю 1-1,5% солі.
  4. Ви “перегнули палку” з додаванням жиру чи цукру.

Що робити, щоб паска не кришилася

  • Місіть тісто потрібну кількість часу, щоб розвинути глютеновий каркас.
  • Місіть правильно, щоб розвинути правильний глютеновий каркас.
  • Додавайте у тісто сіль – це знижує крихкість.
  • Домішуйте жир наприкінці замішування, а якщо цукру багато, то частину цукру вмішуйте після того, як місили тісто досить довго і каркас розвинувся.
  • Чудово працює заварювання частини тіста перед замішуванням. Заварювати можна на воді, молоці і навіть вершках. Заварне тісто дуже еластичне.
  • Заварюйте навіть на картопляному відварі. І так, додавайте навіть частину вареної картоплі у тісто. А хто буде сміятися над вареною картоплею у пасці – той ніколи не пробував так готувати, не має практичного досвіду у цьому і дуже не правий. Тому йому можу запропонувати лише: вчитися, вчитися і ще раз вчитися.

Щоби паска вдалася пухкою і смачною. Секрети моєї бабусі

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook