Рецепт приготування ряжанки в домашніх умовах
- 3 л коров’ячого молока, 8 ст. ложок сметани, цукор до смаку (хто полюбляє ряжанку солодкою).
Налити молоко в каструлю, поставити на вогонь і довести його до кипіння (періодично помішуйте). Дати прокипіти 2-3 хвилини, поки всядеться піна. Зняти з вогню, на цьому етапі можна додати цукор, хто полюбляє ряжанку солодкою. Розігріти духовку 100-120 градусів і поставити молоко на 4 години. Молоко повинно набути світло кремового кольору.
Після приготування дістати молоко з духовки, зняти плівку, яка покрила молоко (цю плівку можна покласти на ряжанку зверху, коли вже розіллєте молоко по баночках, це за бажанням). Молоко треба охолодити до кімнатної температури та процідити, далі розлити по баночках (я використовую баночки по 0,5 л), не доливаючи 2 см до верху.
Додати в кожну банку 2 ст. ложки сметани (я використовую тільки домашню), гарно розмішати, закрутити баночки кришками. Укутати гарно рушниками, ставимо в тепле місце мінімум на 8 годин. Коли минуло 8 годин, рекомендую ряжанку перед вживанням охолодити.
Порада: молоко і сметану треба брати тільки ДОМАШНЮ. З трьох літрів молока виходить 2 л ряжанки.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Відео приготування ряжанки можна подивитися тут:
Радимо також рецепти приготування страв із ряжанки:
- Кавовий десерт у стаканчиках: дуже смачний, хоч зі звичайної ряжанки
- Коли раптово мають прийти гості, печу пухкі лимонні кекси на ряжанці
Post Views: 152