Шарлотка з полуницею та бананом: швидкий рецепт

Простий і швидкий рецепт приготування шарлотки з полуницею та бананом. Раз-два - і десерт до чаю готовий! Готуйте і смакуйте, доки триває сезон полуниці!

Коли гості на порозі, і треба щось швидко приготувати до чаю, виручає рецепт шарлотки з полуницею та бананом.

Шарлотка з полуницею та бананом

  • Форма 24-26 см.
  • 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 200 г полуниці, 1 банан, цукрова пудра для посипання
У мисці з’єднати яйця, сіль, ванільний цукор, починати збивати міксером на невеликій швидкості. Коли маса насититься бульбашками, невеликими порціями вводити цукор, продовжувати збивати, до побіління та збільшення маси у 2 рази.
Просіяти борошно, туди додати розпушувач, вмішати борошно лопаткою в яєчну масу рухом зверху донизу.
Помиту полуницю та банан порізати слайсами.
У роз’ємну форму на дно вистелити пергамент, вилити тісто, зверху викласти полуницю, банан, поставити випікатися в духовку, розігріту до 160 градусів, на 40-45 хвилин. Коли пиріг спікся й охолонув, посипати цукровою пудрою!
Рецепт і фото Марини Хвиль. Більше відеорецептів господині можна переглянути тут: https://www.youtube.com/@ukrcook/videos
Радимо також інші перевірені рецепти шарлотки від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook