Рогалики з маком (слоєні)
- Тісто для рогаликів: 550 г борошна, 100 г смальцю, 300 г масла вершкового або маргарину, 100 г сметани, 2 жовтки, 2 ст. ложки горілки, 0,5 ч. ложки солі, 1 жовток для змащування, макова начинка, цукрова пудра на присипку.
- Макова начинка: 200 г маку, 100 г цукру, 1 ст. ложка вершкового масла, ванільний цукор.
Мак промити, залити водою і проварити 1 хвилину, далі відцідити, розтерти в ступі чи перемолоти на м’ясорубці два рази, далі додати цукор, масло, також за бажанням можете додати меду, варення, родзинки, горіхи (тільки у невеликої кількості).2
Борошно + смалець + масло + маргарин, кімнатної температури у великій мисці перетерти в крихту, можна на дошці, посікти ножем. В окремій мисці перемішати добре віничком сметану, жовтки, горілку, сіль. Далі влити рідину в перетерту суміш, замісити тісто.
Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук, не додавайте борошна більше ніж треба, якщо воно продовжує липнути коли ви використали все борошно – присипте ним руки. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 2 години.
Поділити тісто на частини, розкотити коло, порізати на сегменти, покласти начинку з широкої частини, скотити досередини у вигляді рогалика. На деко, застелене пергаментом, викладати рогалики, змастити жовтком, випікаємо при 170 градусах 20-30 хвилин до золотистого кольору. Дістати, дати охолонути, присипати цукровою пудрою! Рогалики вдаються слоєні, дуже смачні!
Рецепт і фото Марини Хвиль. Більше відеорецептів господині можна переглянути тут: https://www.youtube.com/@ukrcook/videos
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики з секретом: за цим рецептом пече бабуся, мама і тітка
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 51