Домашня бринза смачніша, ніж з магазину

Бринзу можна додавати до салату, випічки або смакувати її як самостійну страву до кави. Домашня бринза виходить дуже смачною, і приготувавши її бодай раз, ви більше в магазині купувати не будете!

Домашня бринза

  • 3 л молока, 3 ст. ложки оцту.
  • Маринад 1: 0,5 л сироватки, 2 ч. ложки солі з чубком.
  • Маринад 2: 250 мл води, 1 ст. ложка олії рафінованої або оливкової, 1 зубець часнику, кріп свіжий, 1 ч. ложка солі з чубком, дрібка червоного перцю, дрібка кмину, 0,5 ч. ложки сухої гірчиці.
  • Вихід із 3-літрової банки молока – 400 г домашньої бринзи.

У каструлю вилити молоко (3 л), поставити на вогонь і довести до кипіння. Далі влити до молока оцет, постійно помішуючи. Повинна утворюватися бринза й окремо сироватка. Зняти з вогню. Процідити через марлю на друшляк бринзу, поставити її під прес. Так залишити не менше ніж на 6 годин (я ставлю на ніч).

Потім приготувати розсіл, я пропоную двох видів.

  1. 1. 0,5 л сироватки, яка у вас залишилась після віджиму бринзи, нагріти до теплого стану, додати сіль, перемішати, щоб розчинилась. Покласти туди бринзу, накрити і поставити в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на добу. Далі бринзу дістати і смакувати. Найкраще її зберігати в розсолі, не більше двох тижнів.
  2. 250 мл води кип’ячої, нагрітої до теплого стану, вилити у миску, до неї додати сіль, порізаний часник, спеції, нарізаний кріп, гірчицю, олію (як зазначено в описі інгредієнтів), все перемішати. Далі нарізати бринзу кубиками, скласти у тару і залити приготовленим розсолом. Накрити й поставити у холодильник для маринування не менше чим на 6 годин. Зберігати у розсолі не більше двох тижнів.

Рецепт і фото – Марини Ткаченко. Відео приготування бринзи можна подивитися тут:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook