Щороку я сушу багато листя чорної смородини на дачі, і знайомі, які не знають про моє захоплення народною медициною, дивуються – навіщо? А ось навіщо!
У цій статті ми розкриємо всі секрети збору, сушіння та приготування чаю із липового цвіту, а також його корисні властивості.
Не пропустіть цвітіння липи! Липовий чай не тільки дуже смачний та ароматний. Найчастіше його заварюють при застудах та від кашлю. Але ще він гарно заспокоює головний біль та допомагає шлунку, кишківнику і жовчному!
Те, що полуниця дуже корисна, знають усі. А от хвостики від неї даремно викидають у смітник. А їх слід збирати і сушити. Ось для чого...
Їжте черешню у сезон щодня - і ваш організм за це вам тільки подякує! Адже черешня не тільки смачна, а й надзвичайно корисна, особливо для жінок.
А ви додаєте руколу у раціон? Якщо ні, то Їжте руколу і будьте здорові!
Хто з нас не милувався каштанами під час їхнього цвітіння! Але люблять каштан не тільки за красивий цвіт, а й за його цілющі властивості і здатність протистояти багатьом хворобам.
Моя сусідка в травні наповнює літрову банку фіолетовими квітками бузку і ось для чого. Тепер я теж завжди так роблю. Головне – не проґавити пік цвітіння!
Вважається, що березовий сік корисний при різних захворюваннях. Але в деяких випадках він може не тільки не допомогти, а й навіть нашкодити здоров'ю.
Не пропустіть сезон черемші - вона надзвичайно корисна, але має і застереження. А ще дуже смачна: з черемшею можна приготувати масу різних страв.