Сьогодні напекла пиріжків з вишнями і зробила з цього тіста просто булочки – однаково смачно!
Рецепт дріжджового тіста на пиріжки
- Рецепт: 480-500 г борошна, 250 г молока, 2 ч. ложки дріжджів сухих (або живих 25 г), 100 г масла вершкового, 100 г цукру (це 5 ст. ложок), 2 яйця, ванільний цукор, 1/3 ч. ложки солі.
Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. Збити трішки виделкою яйця з цукром і додати в борошно, борошно все не додавайте, 100-150 г залиште на підсипку, краще тоді підсипати як будете замішувати тісто. Тісто борошном не треба забивати, додати ваніль, розтопити вершкове масло і з рештою молоком додати в борошно, додати сіль. Додаємо дріжджі, що підійшли. Замісити тісто. Миску змастити добре олійкою, перекласти туди замішане тісто, поставити на 1 годину в тепле місце. Коли тісто підійде, робити пироги, булочки, рогалики – хто що бажає. Дати підійти. Змастити (одне яйце з 1 ч. ложкою сметани) верх булок і випікати в духовці при 180 ОС 45 хвилин до золотистого кольору. Я робила подвійну порцію.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші рецепти дріжджового тіста:
- П’ять найкращих рецептів дріжджового тіста для пиріжків
- Рогалики з дріжджового тіста, що росте в холодильнику
Post Views: 29