Кіш – це ситний апетитний пиріг зі смачною начинкою. У цьому рецепті – з куркою, броколі, і помідорами. А можете зробити начинку на свій смак! Шматок з’їв – і наївся! Повноцінна самостійна страва на сніданок, обід або вечерю! Можна спекти кіш і більше нічого не готувати!
Кіш
- Форма 24-26 см.
-
Тісто: 300 г борошна, 150 г масла, 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 1/3 ч. ложки солі, 2 ст. ложки холодної води.
-
Начинка: 1 невеликий качан броколі, 1 відварене куряче філе, 200 г помідорів чері, 120 г твердого сиру, жменя печериць.
-
Заливка: 3 яйця, 400 мл вершків (15-20%), сіль, перець до смаку.
Тісто: холодне масло натерти в борошно, перетерти до крихт. Додати цукор, сіль, яйце і воду, швидко замісити тісто (щоб масло не почало танути) і у плівці покласти в холодильник (приблизно на 30 хв).
Броколі опустити в киплячу підсолену воду на 40 с. Філе і помідори нарізати, гриби порізати пластинками і підсмажити до золотистого кольору з обох боків. Сир натерти.
Для заливки збити яйця, посолити, поперчити, додати вершки, перемішати.
Тісто розкотити, перекласти у форму (в мене силіконова), зробити проколи виделкою і поставити у розігріту до 190 градусів духовку на 15 хв. Потім дістати, заповнити начинкою, полити заливкою і щедро присипати натертим сиром. Випікати 25-30 хв до рум’яної скоринки.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші рецепти пирогів з м’ясною начинкою:
- Пиріг з м’ясом і картоплею “Піца відпочиває”. Чоловік і діти завжди просять ще!
- Пиріг із лаваша з м’ясом “Міліна”. Швидко готую на вечерю – і вся сім’я сита!
Post Views: 29