Ви теж його завжди зливаєте в умивальник? Більше цього не робіть ніколи! Краще приготуйте майонез. Виходить – суперовий!
Пісний майонез із розсолу від горошку
- По 1 ч. ложці лимонного соку, яблучного оцту, цукру і солі, 350 мл олії без запаху, 150 мл розсолу із консервованої квасолі, кукурудзи чи горошку. Усе – кімнатної температури.
- Злити розсіл від консервованої квасолі або горошку чашу блендера.
- Додати оцет, цукор, сіль і сік лимона.
- Збивати блендером кілька секунд, вливаючи соняшникову олію тонкою цівкою. Чим тонша цівка, тим краще почне схоплюватися і збиватися майонез. Збивати майонез до потрібної консистенції.
- Якщо майонез не загус, додати ще трохи олії і ще раз добре збити.
- Такий майонез можна зберігати в холодильнику до 7 днів. Виходить 500 мл майонезу.
Радимо також приготувати інші соуси для салатів:
- Забудьте про майонез! П’ять смачних соусів для заправки салатів
- Майонез на молоці без яєць за одну хвилину
Post Views: 40