Шоколадний тар – це надзвичайно смачний десерт! Тільки уявіть: на тоненькому хрумкому пісочному коржі ніжний кокосовий крем, а зверху вишневе конфі. Вишуканий десерт, наче у кав’ярні. Ідеально смакує з філіжанкою кави!
Шоколадний тарт з кокосовим кремом і вишнями
- Форма 28 см.
- Корж: 160 г борошна, 60 г цукрової пудри, 30 г какао, 0,5 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 2 жовтки, 100 г масла.
- Крем: 200 г цукру, 400 г молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 100 г масла, 100 г кокосової стружки.
- Вишневе конфі: 0,5 л банка консервованих вишень, 1 ст. ложка (з чубком) крохмалю, розведеного у 3 ст. ложки холодної води.
Замісити тісто та поставити на 1 год в холодильник. Далі тісто викласти у форму, поколоти виделкою та випікати при температурі 180 градусів 15-20 хв.
Крем: 200 г цукру, 200 г молока – поставити на плиту і довести до кипіння, коли закипить, додати суміш: 200 г молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю. Варити до загустіння. Трохи охолодити і додати 100 г масла і 100 г кокосової стружки, все добре розмішати та викласти теплий крем на корж.
Вишневе конфі: 0,5 л банка консервованих вишень разом з соком перелити у каструльку та поставити на плиту, довести до кипіння. Коли закипить, додати 1 ст. ложку (з чубком) крохмалю, розведеного у 3 ст. ложки холодної води, варити до загустіння. Викласти ще теплим поверх крему. Охолодити близько двох годин у холодильнику.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також інші перевірені рецепти тартів:
- Тарт з меренгою і лимонним кремом
- Яблучний тарт. Готувати зовсім просто, а виходить вау!
Post Views: 33