Я люблю зелену квасолю в будь-якому вигляді: з м’ясом або без, в пасту додаю, пироги печу, запіканочки. М-м-м… От спробувала і у ролі начинки для вареників. Вареники дуже смачні, полити вершковим соусом, шкварочками, просто сметанкою – смакота!
Заварне тісто для вареників: класичне і зелене (зі шпинатом)
Тісто
- Шпинат на око (приблизно 100/150 г, був заморожений, подрібнила блендером до однорідності та додала в тісто.
- 3 скл. борошна, 1 ч. ложка солі, 3-4 ст. л олії, 1 скл. окропу.
Змішати просіяне борошно, олію, сіль, залити окропом, замісити м’яке та еластичне тісто, залишити на 30 хв відпочити. Борошна може піти трішки більше.
Начинка
Зелена квасоля (шпарагівка), сіль , часник видавити зелень за смаком (я дала кінзу та кріп), цибулька дрібно нарізана, приправи за смаком (у мене хмелі-сунелі).
Усе потушкувати до готовності на олії, сіль, перець, приправи за смаком.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також скористатися іншими перевіреними рецептами:
- Мачанка із заморожених грибів до голубців, до вареників – до всього смачно!
- Чудове тісто на вареники на картопляному відварі
Post Views: 39