Як давно ви пекли пиріжки з капустою? Саме час приготувати їх знову. Це ж така смакота! Їх розмітають з дека ще гарячими!
Пиріжки з квашеною капустою
- 0,5 л кислого молока (або кефіру), 100 мл води, 1 п. сухих дріжджів (я використовую “Саф-момент”), 1 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 3 ст. ложки олії, 2 ст. ложки крохмалю, борошно (скільки візьме тісто, має бути легеньке тісто, трохи липнути до рук).
- Начинка може бути будь-яка. Моїй сім’ї смакує з квашеною капустою.
У миску висипати 2 склянки борошна, вилити кисле молоко, олію. Окремо розвести дріжджі, цукор і сіль, теж все влити до миски. Додати ще борошна і замісити тісто.
Поставити в тепле місце на 1,5 год.
Розкочувати тісто товщиною 0,5 см, вирізати кільцем кружки і робити пиріжки. Дати їм постояти до збільшення об’єму, змасти жовтком із додаванням 1 ст. ложки води, посипати кунжутом.
Випікати при 200 ОС приблизно 35 хв (орієнтуйтеся на свою духовку). Після випікання змастити трошки водою і накрити полотенцем. Тоді вони залишаються м’якенькими.
Начинка: квашену капусту промити і відварити. Тоді на сковорідку влити олію, порізати одну цибулину, смажити до легкого золотистого кольору, додати відварену капусту і тушкувати, час від часу помішуючи. Пізніше додати часник, свіжий або сушений, сіль, перець, кріп, 2 ст. ложки кетчупу до шашлику, ще трошки тушкувати до готовності.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати пиріжки за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику
- Тепер готую тісто для пиріжків тільки зі смальцем! Виходять дуже пишні і смачні!
Post Views: 33