Солодощі без табу. Ні грама масла і яєць!

Дієта? Піст? Дітям? Можна усім!

Побалуйте себе смачненьких без жодних докорв сумління! Такі солодощі можна їсти і тим, хто на дієті, і тим, хто дотримується посту, і навіть дітям!

 

Фітнес-батончики

2 скл. вівсяних пластівців швидкого приготування, 5 ст. ложок кунжуту, по 1 банану, груші (або яблуку) і лимону (треба сік і цедра), по 100 г кураги, чорносливу й інжиру або фініків, 50 г цукру (краще коричневого). Можна додати горіхи, насіння льону, соняшника.

  1. Ошпарені окропом сухофрукти дрібно порізати. Банан і грушу (або яблуко) потерти й полити соком лимона, додати решту складників. Насамкінець поступово всипати пластівці, щоб замісилося «тісто». Воно повинне триматися грудкою.
  2. Велике деко застелити змащеним олією пергаментом або силіконовим килимком, викласти тісто, розкачати пластом завтовшки приблизно 1 см, надрізати прямокутниками-батончиками.
  3. Запікати за температури 160 ºС, доки підсохнуть (приблизно 30 хв). Всередині батончики залишаються злегка вологими.
  4. Доки вони гарячі, дорізати до кінця. Охолодити. Зберігаються у холодильнику в закритому контейнері до 10 днів.

 

Брауні за 10 хвилин

По 2 ст. ложки борошна і цукру, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача для тіста або ¼ ч. ложки соди, 12 ст. ложок без чубка фруктового пюре (перемелених фруктів із консервованого компоту), дрібка солі. Можна додати 0,5 скл. січених горіхів.

  1. Просіяти борошно, додати какао, цукор, сіль, розпушувач і пюре, перемішати ложкою. Якщо тісто надто густе, додати трішки води. Має вийти, як густа сметана, але легке, повітряне.
  2. Перекласти у маленькі формочки для кексів або одну велику (10х16 см). Якщо формочки силіконові, перед викладанням тіста сполоснути водою, металеві – змастити олією.
  3. Готувати у мікрохвильовці за повної потужності (800–900 Вт) 4 хв або у духовці (15–20 хв при 180 ºС). Верх має бути сухим і пружним.
  4. Можна їсти теплим або поставити у холодильник на кілька годин (тоді краще ріжеться). Виходить дуже ніжний кекс, легкий і вологий.

 

Горіхова халва

По 1 скл. волоських горіхів (арахісу або соняшникового насіння) і борошна, 0,75 скл. цукру, 5 ст. ложок води, 0,25 скл. олії.

  1. Горіхи (насіння) обсмажити 5 хв і подрібнити на дуже дрібні крихти блендером або м’ясорубкою із найдрібнішим ситечком.
  2. Обсмажити борошно на сковороді з товстим дном до приємного золотистого кольору. Змішати мелені горіхи, борошно.
  3. У каструлю всипати цукор, воду й олію, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Охолодити протягом 10–15 хв.
  4. Вилити у горіхово-борошняну масу, ретельно перемішати. Скласти у контейнер, добре втрамбувати, поставити у холодильник на ніч.

 

Морквяно-фруктові цукерки-тістечка

1 морквина, 150 г фініків, 250 г волоських горіхів, по 50 г родзинок і кокосової стружки, цедра 1 мандарина, по 0,25 ч. ложки кориці, імбиру і мускатного горіха, 3 ст. ложки олії. Можна додати чорнослив.

  1. Моркву потерти крупно, а цедру мандарина дрібно. Фініки порізати, горіхи посікти. Перемолоти все (крім кокосової стружки) у блендері до однорідності, поступово додати олію.
  2. Вологими руками сформувати кульки, викласти на піднос, застелений пергаментом, поставити у холодильник на кілька годин. Кожну кульку обваляти у коксовій стружці (або кунжуті, какао чи подрібненій вафлі).
  3. Добре зберігаються у холодильнику, але краще дістати за 30 хв до їди, щоб не були жорсткими. Морква зовсім не відчувається.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook