Сосиски в тісті люблять, мабуть, усі, особливо діти! А ще такі пиріжки дуже зручно брати з собою на перекус, в дорогу або на роботу – ситно і смачно! Щоб приготувати сосиски в тісті, потрібно мати вдалий рецепт дріжджового тіста. Цей рецепт тіста саме такий – перевірений, від господині. Пиріжки виходять пухкі, рум’яні, дуже апетитні!
Сосиски в тісті
- 450 г борошна, 250 мл (молоко+вода), 15 г дріжджів (пресованих), 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 45 г м’якого масла, 1 яйце, 14 шт. сосисок, 1 яйце для змащування.
Дріжджі розчинити у теплій суміші молока і води та додати цукор, поставити у тепле місце на 10 хв. Борошно просіяти, додати сіль, яйце, масло та молоко з дріжджами та замісити тісто. Поставити на 1 год в тепле місце, щоб підходило. Коли тісто підійде, зім’яти його та залишити ще на 30 хв.
Коли тісто підійде другий раз, розділити його на дві частини, кожну розкотити у формі квадрата приблизно 30×30 см та порізати на смужки.Кожну сосиску обмотати смужкою тіста та залишити, щоб підійшли, змастити яйцем, посипати кунжутом та випікати у гарячій духовці при температурі 200 градусів 25-30 хв.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати сосиски в тісті за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Сосиски в тісті – ситний обід, який можна взяти з собою
- Що приготувати в дорогу, на роботу або пікнік? Звісно, сосиски в тісті!
Post Views: 40