Якщо вам подобається торт “Червоний оксамит”, але хочеться нового смаку, приготуйте кекс “Червоний оксамит”. У ньому всередині сюрприз – смачна кокосова начинка.
Кекс “Червоний оксамит” з кокосовою начинкою
- Кокосова начинка: 1 білок, 100 г цукрової пудри, 70 г сметани, 2 ст. ложки крохмалю, 100 г кокосової стружки.
Білок збити з пудрою, додати сметану, крохмаль та кокосову стружку, все добре перемішати.
- Тісто: 300 г борошна, 350 г цукру, 45 г какао, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка солі, 240 мл олії, 2 яйця, 1 жовток, 120 мл сметани, 120 мл молока, 1 ст. ложка оцту, червоний харчовий барвник.
Змішати всі сухі інгредієнти та окремо всі рідкі, влити рідкі інгредієнти в сухі та ретельно перемішати. Половину тіста вилити у форму, викласти начинку та вилити решту тіста. Випікати при температурі 180 градусів 1 год (можна і довше, залежить від духовки). Перевірити готовність шпажкою.
- Глазур: 1,5 ч. ложки желатину, 3 ст. ложки холодної води, 200 г цукру, 4 ст. ложки води.
1,5 ч. ложки желатину залити 3 ст. ложками холодної води. 200 г цукру і 4 ст. ложки води поставити на плиту, щоб розчинився цукор. Зняти з вогню, додати набухлий желатин та збивати міксером, поки маса не побіліє і не загусне, зразу полити кекс.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші десерти за мотивами “Червоного оксамиту”:
- Торт “Червоний оксамит” з шоколадним “Пломбіром” і декором з ганашу. Детальний рецепт
- Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet) із чіз-кремом. Має неперевершений смак!
Post Views: 30