Арабські млинці катаеф мають не тільки оригінальний вигляд, а й чудові на смак. Хочете здивувати рідних і гостей – приготуйте при нагоді! Рецепт катаеф, приготування і формування розповіла господиня.
Арабські млинці катаеф
- Тісто: 160 г борошна (1 склянка 250 мл), 250 мл молока, 0,5 ч. ложки розпушувача, 1 ч. ложка сухих дріжджів, 1 ст. ложка цукру.
Розчинити в теплій воді цукор, дріжджі і залишити на 10 хв. Потім влити в дріжджову суміш тепле молоко, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Розмішати і залишити на 20 хв. Тісто досить рідке (якщо густе, то молока додати).
На розігріту сковороду, краще з антипригарним покриттям, змащувати не потрібно! У центр налити тісто (я на око, діаметр приблизно 10 см) смажити млинець до тих пір поки не з’являться дірочки і поверхня буде суха, але і не сушити довго! Перевертати не треба! Зняти зі сковороди.
Готові млинці один на один не складати, щоб не злиплися (я викладала на паперовий рушничок, щоб трішки охолоджувався млинець, і відразу формувала з начинкою, поки інший млинець випікався). Покласти на середину млинця ложку начинки, притиснути пальцями два краї один до одного з трьох сторін до середини, щоб утворився трикутник.
Начинка може бути будь-яка, за бажанням. У мене була начинка: куряче філе нарізала, обсмажила з цибулькою і натертою морквою, подрібнила на менші шматочки, додала натертий сир, приправи, сіль, перець за смаком. Я люблю їх з білим соусом бешамель.
Перед вживанням поставила на 15 хв в духовку, форму змазала вершковим маслом, млинці стали хрусткі, полила соусом, присипала ще пармезаном. М-м-м, блаженство!
Спробуйте також приготувати ажурні млинці на окропі (кип’ятку): тоненькі, але не рвуться!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Post Views: 29