Тістечко “Картопля”
Шоколадний бісквіт
- 6 яєць, 245 г цукру, 40 г какао, 135 г олії, 100 г води, 205 г борошна, 6 г розпушувача, 6 г ванільного екстракту (цукру).
Яйця, 1/2 цукру, ваніль змішати в чаші міксера на максимальній швидкості до світлої пухкої маси. Паралельно в посудині змішати олію, воду, какао і решту цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити швидкість міксера і цівкою влити гарячу суміш і опісля одразу додати борошно з розпушувачем, перемішаємо лише щоб все змішалось до однорідності (не довго). Випікати бісквіт у застеленій пергаментом формі 24 см у духовці, розігрітій до 170 градусів приблизно 40 хв. Охолодити.
Крем і сироп
- Крем: 150 г згущеного молока, 50 мл коньяку, 130 г розтопленого масла, 50 г какао, 100 мл цукрового сиропу.
- Сироп: 50 мл води, 100 г цукру. Довести до кипіння і нехай покипить 2-3 хв.
Остиглий бісквіт подрібнити в крихти (за допомогою блендера це добре робити) в кілька етапів; на останньому етапі до бісквіту в блендер додати згущене молоко, коньяк, розтоплене масло, какао і сироп, пробити все. Усю масу перемішати добре, накрити в контакт плівкою і поставити в холодильник хоча б на 1 год. Далі дістати, сформувати тістечка довільної форми і поставити ще в холодильник.
Глазур (ганаш)
- 100 мл вершків (33%), 100 г темного шоколаду (розігріти у мікрохвильовці).
Остиглі тістечка занурити однією стороною в глазур і покласти на пергамент, потім знову в холодильник. Прикрасити кремом за бажанням (у мене – вершки і цукрова пудра). Виходить 24 тістечка.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Також радимо приготувати інші тістечка за перевіреними рецептами від господинь:
- Тістечко “Ескімо” схоже на “Баунті” (з кокосом і сиром)
- “Буше” – ніжне бісквітне тістечко з кремом із шоколадом
Post Views: 39