абрикоси консервовані половинками

Три рецепти консервування абрикосів половинками: у своєму соку, у сиропі, в желе

Абрикоси, консервовані половинками (у своєму соку, у желе або сиропі), це не тільки смачне варення, а й начинка для пирогів торта і навіть прикрашання десертів.

Абрикоси у своєму соку «Простіше не буває»

  • 1 кг абрикосів (вишень, персиків), 300 г цукру.

Абрикоси (стиглі, але не м’які) помити, видалити кісточки. Банки простерилізувати. Це зручно робити за допомогою мікрохвильовки: поставити вимиті банки, на дно налити трошки води, увімкнути на 4– 5 хв до повного випаровування води. Розкласти абрикоси в літрові банки шарами, пересипаючи цукром. Частину абрикосів краще залишити для досипання: коли вони почнуть пускати сік, можна буде у банки докласти ще абрикосів. Залишити банки на ніч, можна довше. Відтак поставити банки у велику каструлю (на дно краще застелити шматку), накрити прокип’яченими кришками, налити воду по плічка, увімкнути вогонь, довести до кипіння, стерилізувати 15 хв, закрутити. На добу залишити на кухні, потім винести у льох. Добре зберігаються і на кухні.

Абрикоси половинками

  • 800 г цукру, 1 скл. води, 1 кг абрикосів. Абрикоси повинні бути стиглими, але ще крепкими, тугеньки, можна навіть трохи зеленкуватими.

Зварити цукровий сироп, занурити в нього абрикоси без кісточки. Половинки мають бути цілими. Абрикоси не перемішувати і лишити на 8 год, потім злити сироп, довести до кипіння і залити абрикоси. Так зробити не менше 4 разів. Останній раз проварити з сиропом десь по 4 зернят із кісточок на 1 л варення. Побачите, коли абрикоси прозорі – то вже готові. Закрутити, перевернути, вкутати. Рецепт Наталії Степанової

Абрикоси в желатині

  • На 1 кг абрикос без кісточок 1 л цукру, 25 г желатину.

Цукор та желатину перемішати та засипати абрикоси. Старатись, щоб по мисці були рівно розподілені не гіркою. Залишити на ніч. На другий день легко перемішати рукою та розкласти по банках (я беру 0,5 л). Поставити в каструлю, 15 хв стерилізувати з прикритими кришками. Закрутити, перевернути, закутати. Нічого страшного, якщо цукор не розтопиться одразу повністю. Рецепт Наталії Остапчук

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook