Почався сезон березового соку, а отже час визначитися, за яким рецептом консервувати березовий сік на зиму. Мені найкраще смакує березовий сік із м’ятою, але смаки можна робити різні. Тому рекомендую вам рецепти з м’ятою! Попробуйте, може вам щось сподобається – у кожного свій смак.
Березовий сік із м’ятою
- На 3-літрову банку: 5 ст. ложок без чубка цукру, 2 скибки лимона, 3 листки м’яти, на кінчик ножа лимонної кислоти.
Кожну банку можна робити з різним смаком. Мені подобаються такі поєднання:
- 2-3 скибки апельсина + цукор + лимон + лимонна кислота + м’ята.
- 2 шт. чорносливу + 2 скибки лимона + м’ята + лимонна кислота.
- Сухофрукти + лимон + лимонна кислота + м’ята.
М’яту даю завжди – у кожну банку. Минулого року мала заморожену полуницю, то додавала по 1 великій полуниці – також добрий напій.
Залити киплячим соком, закрутити, перевернути догори дном, вкутати.
Рецепт Анни Шафранської
Радимо також інші рецепти консервування березового соку:
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів
- Березовий сік консервую і роблю квас: два ходові рецепти
Post Views: 71