Дуже смачний ароматний медівник
Форма 24Х24 см, об’єм склянки – 250 мл. 2 яйця, 1 скл. цукру, 150 г меду, 2 ст. ложки олії, 1 скл. кефіру, 1 ст. ложка кориці, на кінчику ножа імбиру, кардамону, гвоздики, анісу, духмяного перцю та ін., 10 ст. ложок з чубком борошна, 1 ст. ложка соди (можна трішки менше), горіхи, родзинки.
Крем: 0,5 л домашньої збираної сметани, 1 скл. цукру, 1 скл. чорносливу (запарити і порізати).
Яйця збити з цукром до пухкої світлої маси, додати кефір, олію, мед зі спеціями (мед якщо твердий, можна трохи підігріти), все ретельно збити міксером на низьких обертах. Додати просіяне борошно і соду. Знову вимішати. Вилити у форму, застелену пергаментом. Пекти при 180 ОС 40-45 хв, залежно від духовки.
Сметану збити з цукром, можна додати ванільний цукор.
Охолоджений медівник розрізати на 3 частини. Корж, крем, чорнослив, корж, крем, чорнослив, корж, трошки крему, дрібно порізані горіхи.
Рецепт Іри Татарин. Пекла і фотографувала Юлія Якіб’юк
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 48